14.06.22 – Energipriser RC

Pressede Energipriser i Rødding Centret

Alle ved det, alle bemærker det og mange rammes efterhånden også på egen økonomi af de høje & utilregnelige El- & varmepriser.
Dette har også ramt os her i Rødding Centret.

Med et gennemsnitligt elforbrug på omkring de 40.000 kWh pr. måned er vi blevet ramt af de meget hurtig stigende priser.
Fra at have betalt mellem kr. 0,30 & 0,40 pr. kWh har vi nu været oppe på mellem 1,3 – 1,8 pr. kWh i de hårdest ramte måneder.
Rent økonomisk betyder det at vores center, uden at have haft større forbrug, skal finde lidt over kr. 100.000,00 ekstra for at betale de første 5 måneders forbrug.

Dette er et meget stort beløb som skal findes og som måske ovenikøbet skal findes 2 gange hvis udviklingen varer ved året ud.
Centret kan, på kort sigt, klare en sådan ekstra regning, da vi heldigvis kører med fornuftig udlejning af diverse sports- & lejrskoleophold, samt et fornuftig turistbesøgstal denne sommer/efterår.

Men hvad sker der i fremtiden?

Vi kan se at mange af vores kollegaer med svømmehal har hævet deres billetpriser betydeligt. Flere har valgt at reducere vandtemperaturen i bassinerne, ligesom åbningstiderne reduceres mens andre igen holder deres sauna/dampbad mv. lukket. Dette naturligvis med forringelse af oplevelsen for visse gæster.

Her i centret har vi valgt at lukke vores dampbad ned, men fastholder en åben sauna og den normale temperatur i bassinerne.
Dog kan jeg ikke udelukke at det på sigt, kommer på tale at sænke temperaturen i det store bassin, men indtil videre følger vi udviklingen og ser tiden an!

Jeg vil gerne opfordre folk til at besøge vores svømmehal, som hen over sommeren vil have masser af aktivitetsmuligheder, så som rutsjebane, klatrevæg, stort legeland i det store bassin,
samt andre tiltag man løbende kan læse om på vores hjemmeside. Dermed bakker man op om den forsatte drift uden evt. besparelser, nedskæringer eller reducerede åbningstider.

Med ønske om alle får en dejlig ”elektrisk” Sommer.

Klaus Svendsen

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 45 = 55