Danmarks Motionsuge
Rødding Centrets foreninger inviterer indenfor i forbindelse med Danmarks Motionsuge
I anledning af hele Danmarks Motionsuge er der også aktiviteter i Rødding! Flere af vores foreninger er gået sammen om et åbent hus arrangement i Rødding Centret, hvor du kan prøve kræfter med de forskellige idrætsgrene. Arrangementet er gratis og åbent for alle.
Hop med på bølgen, når Danmarks Motionsuge ruller over hele landet i uge 41. Måske har du lyst til at komme i gang med at motionere? Eller måske er du nysgerrig efter at stifte bekendtskab med en ny aktivitet eller et nyt fællesskab?
Du er velkommen til at komme alene, eller tage din ven, kollega eller nabo under armen, når åbent hus løber af stablen.
Vi glæder os rigtig meget til at slå dørene op og forhåbentlig se mange nye, lokale ansigter hernede. Danmarks Motionsuge er en glimrende anledning til at invitere folk indenfor i det fællesskab, som vi har så meget glæde af i hverdagen. Og vi håber selvfølgelig på, at nogen får lyst til at blive en del af fællesskabet på den lange bane.
Du behøver ikke at kende til aktiviteten eller være i god form for at deltage i arrangementet. Idéen er nemlig, at du helt uforpligtende kan stifte bekendtskab med aktiviteten, og hvem ved, om du også bliver bidt af det.
Vi ses onsdag d. 11. oktober i Rødding Centret mellem 16:30-20:00
Cafe Goma serverer Dagens Ret fra kl. 17:15-19:00.
1 portion kyllingegryde med ris til kun:
- 40,00 kr. for voksne
- 20,00 kr. for børn under 12 år.
Oversigt over dagen
Oversigt over foreningsaktiviteter
Fakta om Danmarks Motionsuge:
- Danmarks Motionsuge byder på tusindvis af idræts- og motionsaktiviteter i uge 41.
- Danmarks Motionsuge byder på arrangementer over hele Danmark.
- Danmarks Motionsuge finder denne gang sted for tredje år i træk.
- Danmarks Motionsuge sker i samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt og ISCA (International Sport and Culture Association).
- Det er gratis at deltage i lokale arrangementer, men nogle kræver tilmelding.
- Tjek danmarksmotionsuge.dk
Beskrivelser af aktiviteterne:
Rødding Svømmeklub:
“Prøv at være livredder”: Er du fyldt 18 år og kunne du tænke dig at prøve, hvad det kræver at være livredder? Så er denne aktivitet noget for dig!
Her vil du kunne:
- Prøve de øvelser man skal igennem for at bestå livredderprøven
- Få indblik i hvad det indebærer at være livredder under svømmetræning
Voksen Motion og Vandskræk: Dette hold er fyldt med glade svømmeveteraner som siger de har været med i mere en 17 år. Der kommer heldigvis også nye til hvert år. Alle nye bliver det taget godt imod. Der kan svømmes en hel time i 25 meter bassinet. Der er dog den regel på holdet at alle der svømmer på den lange led holder tilbage og tager hensyn til dem der svømmer på tværs. Ikke alle bryder sig om at komme ud på det rigtig dybe vand. Træneren giver gerne god råd om bedre svømmestil så man kommer lidt lettere (og hurtigere) fremad.
Holdet har også den luksus at de får tilbudt vandgymnastik i det varme helsebad hver gang. De ømme muskler har også godt af en tur i spabadet. Saunaen er åben og træneren giver gerne en god og afslappende saunagus efter vandgymnastikken. Saunaen er åben ½ time efter træning.
Dette hold går man glade og renvasket hjem fra.
Volley, 7-15 år: vær med til at spille teenvolley; en nem og sjov måde at komme igang med volleyball på. Vi spiller på små baner med små hold og med regler, der giver masser af spil og boldberøringer. Alle kan være med og vi inddeler efter niveau.
Volley, senior: Vi er blandet flok både aldersmæssigt og niveaumæssigt men fælles for os alle er, at vi elsker at spille volleyball. Vi mødes en gang om ugen, hvor vi varme op, efterfølgende laver vi nogle spil så som rundt om nettet. Resten af tiden bliver der spillet volley. Der er pt nogle helt nye på holdet, som får lidt basistræning i de forskellige slag.
Vi spiller for at have det sjovt med en sport vi elsker.
Yoga: Slip tankerne og lad dig guide ind i yoga’ens forskellige stillinger.
Mærk hvordan de dynamiske øvelser får dig ud af hovedet og ned i kroppen, mens du træner både styrke, balance og smidighed.
Vi arbejder med rolige bevægelser, og tempoet styres af åndedrættet. Men bare rolig; du skal nok få sved på panden alligevel.
Håndbold:
Kl. 16:30-17:15: Kom og deltag, når håndbold står klar med aktiviteter for familier med børn i alderen 0-6 år! Dette arrangement giver jer mulighed for at opleve nogle af de samme spændende aktiviteter, som vores Familetons hold nyder om søndagen fra kl. 10-11.
På dette hold kombinerer vi elementer fra både gymnastik og håndbold for at skabe en unik og spændende oplevelse for jer og jeres børn. Børnene vil blive udfordret gennem legen i gymnastikken og vil også få chancen for at prøve kræfter med en bold i håndbolden.
Men det er ikke alt! Maskotten Diggi fra DGI vil komme på besøg og glæder sig til at dele tatoveringer ud til alle børnene.
Så kom og vær med til en masse sjov og bevægelse. Vi ses!
Kl. 17:30-18:15: Kom og deltag, når håndbold står klar med aktiviteter for familier med børn i alderen 7-9 år! Dette arrangement giver jer mulighed for at opleve nogle af de samme spændende aktiviteter, som vores U7/U8/U9 hold nyder om torsdagen fra kl. 16.30-17.30.
Håndbolden bygger på glæde og sjov læring med bolden, hvor holdfællesskabet er i fokus.
Også her vil Maskotten Diggi fra DGI komme på besøg og glæder sig til at dele tatoveringer ud til alle børnene.
Så kom og vær med til en masse sjov og bevægelse. Vi ses!
Karate:
- Kihon er basistræning, hvor alle former for teknik (parader, stød, slag og spark) trænes igen og igen for at opnå præcision og hurtighed i teknikkerne, samtidig med at balance, styrke og åndedræt trænes.
- Kata er figurøvelser, hvor forskellige teknikker er sammensat i mønstre som en kampsituation mod flere modstandere. I kata lægges der stor vægt på koncentration og præcision, ligesom korrekt åndedræt og timing også er vigtige elementer. I Shotokan Karate findes der for tiden 30 forskellige kataer.
- Kumite er den egentlige kamp mellem to eller flere modstandere. Her læres at bruge teknikker til forsvar, angreb og undvigelse. Træningen er delt op i forskellige niveauer, så man i starten træner kampsituationer med aftalte teknikker og bevægelse, for sidst at træne fri kamp. I kumite lægges der stor vægt på kæmperens kontrol af teknik og hurtighed, og alle angreb markeres på modstanderen – dvs. ingen hård kontakt.